Wie zijn we?


De Praktijk voor Remedial Teaching en Behandeling is al meer dan 25 jaar bekend in Midden en Zuid Limburg. De praktijk is gevestigd in Sittard. Wij komen op meerdere locaties op scholen in Limburg. Eigenaar Ellen de Voogd heeft na een aantal jaren gewerkt te hebben als groepsleerkracht  de opleiding voor Remedial-Teacher gedaan.                               
Vervolgens heeft zij de opleiding Dyslexiespecialist en de opleiding Dyslexiespecialist Master SEN afgerond. Sinds 2016 ben ik Rekenbehandelaar ERWD. Ellen de Voogd is geregistreerd remedial teacher bij de LBRT.(Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers)
                                                                       
PVRT werkt met diverse leerproblematieken in het                basisonderwijs.                          
De leerproblemen variĆ«ren van lees -en/of spellingproblemen tot rekenproblemen of een combinatie hiervan. In combinatie  met leerproblemen kunnen we ook sociaal-emotionele              problemen tegenkomen waaronder faalangst of                       motivatieproblemen. Daarnaast komt het ook voor dat er een  combinatie van leerproblemen en gedragsproblemen is, zoals   een stoornis in het autistisch spectrum of AD(H)D. Inmiddels heeft PVRT veel ervaring om deze kinderen goed te kunnen     begeleiden.

In 2007 heb ik de praktijk uitgebreid met meerdere remedial teachers.